Hyppää sisältöön

Valoa marraskuuhun: Erasmus+ Nuorisotyöntekijöiden liikkuvuus

Marraskuun harmaus sai väistyä, kun Erasmus+ nuorisotyöntekijöiden vaihto toi tullessaan valoa ja inspiraatiota. Vaihdon aikana Tšekistä, Sloveniasta ja Suomesta saapuneet osallistujat kokoontuivat yhteen oppimaan lisää heikommassa asemassa olevien nuorten tukemisesta nuorisotyön keinoin. Osallistujat jakoivat keskenään kokemuksia ja menetelmiä, jotka ovat osoittautuneet tehokkaiksi eri ympäristöissä.

Suomessa vierailumme erilaisissa nuorisoalan toimipisteissä olivat silmiä avaavia. Kävimme muun muassa Romani Foorumissa, jossa saimme arvokasta tietoa siitä, miten romanityötä tehdään Suomessa. Kouvolan nuorisopalveluilla tutustuimme Ohjaamon ja työpajojen toimintaan, nähdäksemme käytännössä, kuinka nuorten tukeminen ja ohjaaminen toteutuu.

Rastilan nuorisotalon vierailu osoitti meille, miten he tavoittavat suuren osan alueen nuorista. Talolla nuoret järjestävät vapaaehtoisesti toimintaa alueen nuorille. Tämä esimerkki nuorten osallistumisesta ja vastuun ottamisesta oli erittäin inspiroiva.

Suurimman osan ajasta vietimme Anjalan nuorisokeskuksessa, missä osallistujat pääsivät kokemaan monenlaisia aktiviteetteja luonnossa. Erityisen mieleenpainuvaksi osoittautui “Anjalan Tarzan”, jossa osallistujat haastoivat itsensä ja kokeilivat omia rajojaan.

Vaihdon päätteeksi kotiin lähdettiin täynnä uusia ideoita ja innostusta. Olimme oppineet, kuinka moninaisista taustoista tulevia nuoria voitaisiin motivoida ja madaltaa kynnystä osallistua non-formaaliin oppimiseen. Kansainvälisyys nuorisotyössä ei ole vain kokemus; se on mahdollisuus kasvuun ja uuden oppimiseen. Kokemus vahvisti uskoamme yhteistyön, oppimisen ja kasvun voimaan – valaen toivoa ja inspiraatiota tulevaisuuden nuorisotyöhön.

Jaa somessa:

Ota yhteyttä tai anna palautetta