Hyppää sisältöön

“The other face of young immigrants”- solidaarisuushanke on käynnistynyt

Pääkaupunkiseutulaisista nuorista koostuva Avartti-ryhmä on saanut rahoituksen Euroopan solidaarisuusjoukoilta solidaarisuushankkeeseensa. Nuoret toteuttavat elokuvaprojektin, jonka tarkoituksena on kertoa nuorten kotoutumisesta Suomeen. Solidaarisuushanke toimii samalla nuorten Avartti-ohjelman kultatason projektina.

“Avartti-ohjelma on auttanut meitä kotoutumisessa. Haluamme kertoa myös erilaisia tarinoita, kuin mitä yleensä kuulemme maahanmuuttajista. Ehkä voimme innoittaa muita omalla esimerkillämme”, kommentoivat työryhmän nuoret.

Projektin tarkoituksena on vähentää ennakkoluuloja sekä kertoa onnistuneita ja positiivisia tarinoita nuorten maahanmuuttajien elämästä uudessa kotimaassaan. 

Solidaarisuushankkeen ensimmäisessä vaiheessa nuoret tekevät elokuvaa, aina suunnittelusta ja käsikirjoituksesta lähtien. Samalla nuoret harjoittelevat elokuvan teknistä tuotantoa Helsingin kaupungin Nuorisopalveluiden Medialuupin avustamana. Elokuvan valmistuttua nuoret kiertävät esittämässä elokuvaa ja järjestävät vierailuja eri kohteisiin. Toimintaa on suunniteltu muun muassa vastaanottokeskuksiin, jossa nuoret jakavat tarinaansa hiljattain maahan saapuneille nuorille.

“Euroopan solidaarisuusjoukkojen solidaarisuushanke on nuorten itsensä ideoimaa ja toteuttamaa solidaarisuustoimintaa, jota EU rahoittaa. Solidaarisuushankkeessa nuoret toimivat yhdessä heille tärkeiden asioiden edistämiseksi sekä vahvistavat eurooppalaista solidaarisuutta ja yhteenkuuluvuutta. Hankerahoitus antaa mahdollisuuden tehdä hyvää, vaikuttaa omaan elinympäristöön ja parantaa maailmaa.”

(Lähde: OPH, https://www.oph.fi/fi/ohjelmat/solidaarisuushanke)

Lisätiedot:

Suvi Viljanen, 0453233464

suvi.viljanen@avartti.fi

Jaa somessa:

Ota yhteyttä tai anna palautetta