Hyppää sisältöön

‘Saving our Nature’ Erasmus+ -hanke yhdisti nuoria Liettuasta, Tsekeistä ja Suomesta

Heinäkuussa järjestettiin kansainvälinen Erasmus+ nuorisovaihto Nuorisokeskus Vasatokassa Inarissa. Tapahtumaan osallistui nuoria, jotka ovat kiinnostuneita kansainvälisyydestä, kestävästä kehityksestä ja ympäristöstä.

Nuorisovaihdon aikana nuoret järjestivät toinen toisilleen inspiroivia työpajoja kestävän kehityksen teemoista. Viikon aikana käsiteltiin monipuolisesti nuorten luontosuhdetta, ruokahävikin vähentämistä, pikamuotia sekä vaatteiden kierrätystä. Tietenkin tutustuttiin myös eri kulttuureihin. Iltaisin tanssittiin tsekkiläistä polkkaa, paistettiin suomalaisia tikkupullia ja keitettiin liettualaista punajuurikeittoa.

Viikon huipentumana nuoret lähtivät Otsamotunturin vaellukselle, joka tarjosi unohtumattomia luontoelämyksiä ja yhteistä seikkailua. Vaelluksen kohokohtana oli porojen kohtaaminen suomalaisessa luonnossa.

Hankkeessa noudatettiin Erasmus+ hankkeiden vihreää matkustustapaa. Yhteinen junamatka Suomen halki tarjosi nuorille mahdollisuuden vähentää hankkeen ympäristövaikutuksia ja samalla tutustua Suomeen etelästä pohjoiseen. Juna tarjosi myös oivan mahdollisuuden ryhmän tutustumiseen ennen määränpäähän saapumista.

Nuorisovaihto jätti mieleen pysyviä muistoja ja oppimiskokemuksia. Uudet ystävyyssuhteet syntyivät eri puolilta Eurooppaa, kulttuurien monimuotoisuus rikastutti osallistujien näkökulmia ja tietämys kestävästä kehityksestä syveni. Viikko opetti myös uusia taitoja, kuten ryhmän ohjaamista ja työpajojen järjestämistä, jotka ovat arvokkaita niin henkilökohtaisesti kuin tulevaisuuden kannalta.

Nuorisovaihto toteutettiin yhteistyössä Tsekin ja Liettuan DofE-ohjelman kanssa.

Jaa somessa:

Ota yhteyttä tai anna palautetta