Hyppää sisältöön

Rose-Marie Virolainen

“Avartin kautta sain joustavan työvälineen 14-24-vuotiaiden parissa työskentelyyn; Erityisesti kerhonohjaajiani ajatellen (joiden värvääminen, koulutus, ohjaus ja tuki kuului vastuulleni). Avartti toi uudenlaista yhdessä tekemistä ja kivaa kerhonohjauksen kylkeen. Moni kerhonohjaaja sisällytti ohjaustyönsä Avarttiin. Yhdessä suunnitellut ja toteutetut nuorten melonta- ja vaellusretket olivat jännittäviä ja innostavia seikkailuja.

Avartti on joustava ja innostava työväline. Siihen voi luontevasti sisällyttää seurakunnan vapaaehtoispohjalle perustuvaa ohjaaja-toimintaa. Avartti tarjoaa tarttumapintaa seurakunnan toimintaan monenlaisille nuorille, myös nivelvaiheeseen, jossa nuoresta tulee täysi-ikäinen. Katse on nuoressa ja hänen kasvun tukemisessaan sekä nuoren omissa onnistumisissa.

Avartti on mainio työväline seurakunnan nuorisotyöhön. Leiri- ja retkityöhön liittyen seurakunnissa on vahvaa osaamista, joka tukee Avartin hyödyntämistä seurakunnan nuorisotyössä. Työvälineenä Avartti on joustava ja tarjoaa tarttumapintaa ja mielekästä toimintaa rippikouluikäisistä nuoriin aikuisiin. Seurakunnat osallistavat paljon nuoria vapaaehtoistoimintansa eli isostoiminnan, kerhonohjaajatoiminnan ja tukemansa partion kautta. Suosittelen nuorisotyönohjaajia vinkkaamaan nuorilleen, että kyseiset vapaaehtoistehtävät voisi sisällyttää Avarttiin. Meidän seurakunnassa tästä on hyviä kokemuksia, joten uskallan rohkaista muitakin tähän. “

Jaa somessa:

Ota yhteyttä tai anna palautetta