Hyppää sisältöön

Piia Määttä

“Työskentelen nuoriso-ohjaajana Sotkamon kunnassa. Avartti on kulkenut työkaluna mukana vuodesta 2003 saakka. Tuolloin Kainuuseen rantautui tämä uusi juttu ja siitä lähtien olen nuoria ohjelmaan ohjannut. Kymmenen vuotta sitten siirryin Jopo-luokan nuoriso-ohjaajaksi yläkoulullemme. Jopo-luokan ideologiaan Avartti sointuu hyvin; luokan toiminta perustuu toiminnalliseen tekemiseen ja yksilön oman polun rakentamiseen. Jopo-luokassa Avartin eri osa-alueet tehdään yhdessä suunnitellen ja toimien. Tunnustustenhakureissu Helsinkiin oli monelle ensimmäinen vierailu pääkaupunkiin. 

Avartti vastaa elämänhallinnan haasteisiin antaen työkaluja suunnitelmallisuuteen ja tavoitteellisuuteen. Se antaa myös mahdollisuuden mielekkääseen tekemiseen vapaa-ajalla, samoin kuin kontaktin aikuiseen ohjaajaan. Itse koen mielekkäänä käyttää Avarttia työkaluna tukea tarvitsevien nuorten kanssa. Tuntuu hyvältä auttaa nuoria Avartin avulla.

Nuorisotyössä työn tuloksia ei monestikaan pääse itse näkemään, ainakaan lyhyellä aikavälillä. Yleensä toimintamme synnyttää sen taimen, joka muiden tahojen kanssa yhteistyössä lähtee kasvamaan isommaksi. Ja se taimi tulee yleensä täysikasvuiseksi vasta siinä vaiheessa, kun elämä on jo vienyt nuoren muualle. Siksi pitää vain luottaa tekemiseen ja siihen, että tämä kaikki antaa nuorelle eväitä tulevaisuuteen. ”

Jaa somessa:

Ota yhteyttä tai anna palautetta