Hyppää sisältöön

Online Record Book – nuorten saavutustenkirja löytyy nyt digitaalisena

Vuoden 2022 alusta lähtien ensimmäiset Avartti-toimijat siirtyivät sähköisen saavutustenkirjan, eli Online Record Book:in, käyttöön. Nuoret voivat merkitä Avartti-ohjelmassa tekemänsä aktiviteetit kätevästi sovelluksen avulla. Samalla ohjaaja pääsee näkemään ajankohtaisesti yhteenvedon nuoren suorituksista. 

Luovi Alavus oli yksi ensimmäisistä toimijoista, jotka ottivat ORB:n käyttöönsä. Ohjaajana toimiva Miia Huhtala kertoo, että oppilaitoksen nuoret ymmärsivät helposti kuinka sovellus toimii ja merkintöjen tekeminen oli nuorten mielestä selkeää. Miia jatkaa, “ohjaajan näkökulmasta katsottuna sähköinen versio on tuonut helpotusta työhön, sillä nyt on parempi kokonaiskäsitys siitä missä mennään kunkin nuoren kohdalla. Tiedot ovat ajan tasalla ja verkossa ohjaajan nähtävillä. Ohjaajan tehtävänä on kannustaa ja muistuttaa nuoria, jos merkinnät unohtuvat.”

Myös Suomussalmen kunnan etsivä nuorisotyöntekijä, Jami Kähkönen, on ottanut ORB:n työkaluksi nuorten ohjaamisessa. Hänen mukaansa on nuorille paljon helpompaa, kun ei tarvitse kantaa paperista kirjaa mukana: “Nuoret osaavat nykyään näppärästi käyttää erilaisia sovelluksia. Ohjaajana taas on helpompaa, kun pystyy esimerkiksi reissun päältä tarpeen tullen hyväksymään nuorelle uuden tason tai aktiviteetin. Näin mahdollistetaan sujuva eteneminen ohjelmassa, eikä tule turhia taukoja sen takia, että vihko on jäänyt johonkin.”

Kuvat Joona Heikkisen Online Record Book- tililtä. Ohjaajana toimiva Jami Kähkönen voi seurata myös etänä Joonan etenemistä ohjelmassa.

Suomussalmella Avartin kultatasoa tekevä Joona Heikkinen on pitänyt uudesta tavasta merkitä ohjelmassa etenemistään: “Mielestäni sähköinen kirja on ollut parempi kuin paperinen, sitä on helpompi täyttää.”

Online Record Book on työkalu, jota käytetään ympäri maailman. Siitä löytyy useita kieliversioita, nyt myös suomi mukaan luettuna. Suomessa uuden työkalun on ottanut käyttöönsä jo 20 eri organisaatiota, jotka mahdollistavat nuorille osallistumisen kansainväliseen Avartti-ohjelmaan.

Avartti-säätiö kouluttaa toimijoita, ottamaan Online Record Book:in käyttöönsä.

Lisätiedot:

Suvi Viljanen, 0453233464

suvi.viljanen@avartti.fi

https://www.onlinerecordbook.org/
Jaa somessa:

Ota yhteyttä tai anna palautetta