Hyppää sisältöön

Nuorten talvileiri Himoksella

Avartti-säätiö järjesti yhteistyössä Jyväskylän Romaninuoret ry:n, Suomen Romanifoorumi ry:n ja Länsi Uudenmaanromanit ry:n kanssa talvileirin Himoksella 18-20.03.22. Leirillä oli mukana 26 nuorta Pääkaupunkiseudulta, Lohjalta ja Jyväskylästä. Leirin tarkoituksena oli lisätä nuorten uskallusta ja rohkeutta tarttua erilaisiin tilanteisiin elämässä.

Leiriohjelma mukaili Avartti-ohjelmaa. Leirillä perehdyttiin talviurheilun lajeihin, retkeilyn perustaitoihin ja retkeilyvälineisiin. Leirillä suunnistettiin sekä opittiin retkikeittimen käyttöä sekä rinkan täyttämistä. Vapaaehtoisuus toteutui nuorten valmistaessa yhteiset ruoat, joita leirillä tarjottiin.

Lauantaina ohjelmassa oli pajatoimintaa. Toiminta huipentui paneelikeskusteluun, jonka aihe oli: Riitänkö tällaisena? Paneelissa pohdittiin mm. kaksoisidentiteettiä romaninuorten elämässä ja pyrittiin antamaan eväitä, joilla lisätä nuorten osallisuutta yhteiskunnassa.

“Leiri tuki nuorten yhteisöllisyyttä, koska monet romani nuoret tuntevat itsensä yksinäisiksi” kommentoivat leirin ohjaajat. Leiri oli nuorten mielestä ajankohtainen ja se käsitteli heidän arkielämän kysymyksiä.

Jaa somessa:

Ota yhteyttä tai anna palautetta