Hyppää sisältöön

Nuorisotyön tunnustuspalkinto Kari-Pekka Vehkaojalle

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt vuoden 2017 nuorisotyön tunnustuspalkinnon nuorisotyönohjaaja Kari-Pekka Vehkaojalle Sotkamon seurakunnasta. Palkinto on huomionosoitus merkittävästä työstä nuorisotoimialalla.

Palkinnon luovutti opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Esko Ranto maanantaina 27. maaliskuuta NUORI2017-tapahtumassa Tampereella. Tunnustuspalkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa ja se myönnetään Veikkauksen tuotoista.

Tunnustuspalkinto jaetaan vuorovuosin nuorisotyössä ansioituneelle henkilölle tai yleishyödylliselle järjestölle. Palkinnon myöntää opetus- ja kulttuuriministeri kuultuaan Nuorisotutkimussäätiön hallitusta. Palkinto on myönnetty vuodesta 2002 lukien.

Nuorisotyöpalkinnon perusteluina todetaan, että Vehkaoja on kehittänyt monipuolisesti Sotkamon ja Kainuun seudun nuorisotyön palveluja Avartti-toiminnan avulla. Hänet tunnetaan osallistavan nuorisotyön kehittäjänä ja osaajana. Hän on innovatiivinen, verkostoitunut ja hänellä on rohkeutta kokeilla ja kehittää uusia nuorisotyön menetelmiä. Vehkaojan työssä korostuu monialainen yhteistyö niin eri toimijoiden kuin nuorisotyön muotojen välillä. Vehkaoja tekee työtään elämäniloisella asenteella sekä hyvällä tilanne- ja huumorintajullaan.

Vehkaojan innovatiivisuus tulee erinomaisesti esille nuorten elokuvatoiminnassa. Sotkamon seurakunnan nuorisotyöntekijöiden perustama yhdistys, Versova Puu ry tukee nuorten kasvua ja luovuutta elokuva- ja elokuvateatteritoiminnalla. Yhdistyksen vastuulla oleva Kino Visio on nuorten itse tekemien elokuvien näyttämö ja nuorten itsensä 360 päivää vuodessa pyörittämä teatteri.

Vehkaojalle elokuvatoiminta on työmenetelmä, jonka avulla edistetään nuorten osallisuutta ja vaikuttamista. Elokuvat ovat nuorten ideoimia, käsikirjoittamia, suunnittelemia ja valmistelemia yhdessä elokuva-alan ammattilaisten kanssa. Kulttuurisen nuorisotyön menetelmänä tällainen elokuvatoimintakokonaisuus on ainutlaatuista suomalaisessa nuorisotyössä.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Jaa somessa:

Ota yhteyttä tai anna palautetta