Hyppää sisältöön

Nuorisoseurat ja Avartti yhteistyöhön


Suomen Nuorisoseurat on hyväksytty mukaan Avartti-toimintaan. Ensivaiheessa toimintaa pilotoidaan Pohjois-Savossa Julkulan nuorisotalolla ja sen lähikouluilla. Kuopion aluetoimiston henkilökuntaa on koulutettu Avartti-ohjaajiksi. Valtakunnallisesti nuorisoseuralaisia opastetaan ja koulutetaan mukaan kuluvan vuoden aikana.
Avartti-ohjelman tavoitteena on tukea nuoren kasvua ja opettaa vastuuta toisista ihmisistä ja ympäristöstä. Avartti haastaa 14−24-vuotiaat nuoret mielenkiintoiseen toimintaan, johon liittyy erilaisia harrasteita, liikuntaa, luontoretkeilyä sekä vapaaehtoistoimintaa. Avartin suorituksia voi tehdä esim. tanssin, teatterin, sirkuksen parissa tai vaikkapa oman nuorisoseuran vapaaehtoistöissä. Nuori laatii itselleen tavoitteet sekä suunnitelman niiden saavuttamiseksi. Nuori voi hyödyntää nykyisiä harrastuksiaan tai aloittaa uusia. Nuoren hankkima osaaminen tunnustetaan todistuksella, joka on myös kansainvälisesti tunnettu. Ohjelmaa tehdään yli 140 maassa ja siihen osallistuu 1,5 miljoona nuorta vuosittain.
Ohjelmaa voivat järjestää erilaiset nuorisokasvatustyötä tekevät organisaatiot. Nyt myös nuorisoseuroilla on mahdollisuus tarjota tätä ohjelmaa järjestönsä nuorille.
Tutustu toimintaan Folklandian messuosastolla tai http://www. avartti.fi
Lisätietoja:
jukka.ruotsalainen@avartti.fi tai
jussi.salmi@nuorisoseurat.fi
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Jaa somessa:

Ota yhteyttä tai anna palautetta