Hyppää sisältöön

Navid Akhundzadeh vastaanotti kuninkaallisen tunnustuksen vapaaehtoistyöstä

Itä-Helsinkiläinen Navid Akhundzadeh, 36, on valittu 100 maailmanlaajuisesti palkittavan vapaaehtoisen joukkoon, jotka saavat kuninkaallisen tunnustuksen poikkeuksellisesta työstä nuorten kasvun tukijana.

Navid Akhundzadeh saa tunnustuksen vapaaehtoistyöstään Wessexin Jaarlilta, Prinssi Edwardilta. Iso-Britannian suurlähetystön varasuurlähettiläs Kirsti Bourret luovutti tunnustuksen Navid Akhundzadehille Säätytalolla 13.5.2022. 

”Navid on toiminut kymmenen vuoden ajan eturintamassa tukien maahanmuuttajataustaisia nuoria kotoutumisessa Suomeen. Navid on vapaa-ajallaan ollut mahdollistamassa erilaisia nuorten toimintoja, kuten kerhoja, leirejä ja retkiä sekä toiminut nuorten mentorina. Maahanmuuttajataustaisille nuorille Navid on sydämellinen esikuva, joka on inspiroinut lukuisia nuoria oppimaan suomen kieltä ja kulttuuria. Hän on ollut tukena nuorille, kun he suuntaavat opintoihin ja työelämään”, kertoo Suvi Viljanen, Avartti-säätiöstä.

Navid Akhundzadeh saapui Suomeen vuonna 2003 Afganistanista ja hän on opiskellut sairaanhoitajaksi. Tällä hetkellä hän työskentelee Vantaan kaupungin työllisyyspalveluissa omavalmentajana ja tekee samalla maisterin tutkintoa kansanterveystieteestä.

Suomessa Prinssi Philipin perustama nuorten harrastusohjelma, The Duke of Edinburgh´s International Award, tunnetaan nimellä Avartti. Harrastusohjelmassa nuorten tukena toimivia vapaaehtoisia juhlitaan ympäri maailmaa; Fidžiltä Suomeen ja Yhdysvalloista Ugandaan.

Jaa somessa:

Ota yhteyttä tai anna palautetta