Hyppää sisältöön

Ministeri Bergqvist keskusteli vähemmistötaustaisten nuorten kanssa yhteisöllisyydestä ja tulevaisuuden näkymistä

Nuorisoasioista vastaava ministeri Sandra Bergqvist tapasi tiistaina 26. maaliskuuta vähemmistöihin kuuluvia nuoria Helsingin kaupungin romaninuorisotyön kutsumana. Tapaamisen teemana oli nuorten hyvinvoinnin tukeminen esimerkiksi harrastustoiminnan ja yhteisöllisyyden vahvistamisen kautta.

– Keskustelussa nuorille suunnattujen palveluiden saatavuus nousi keskeiseksi teemaksi, oli sitten kyse nuorisotyön palveluista, harrastuksista, opinnoista tai työmahdollisuuksista. Matalan kynnyksen palvelut ovat tärkeitä, jotta varsinkin syrjimisvaarassa olevat nuoret pääsevät tai löytävät takaisin palveluiden piiriin. Yhdenvertaisia mahdollisuuksia tulee kehittää kaikille nuorille, ministeri Sandra Bergqvist kertoo.

Vähemmistöihin kuuluvien nuorten asiat ovat olleet esillä viime aikoina opetus- ja kulttuuriministeriössä muutoinkin. Ministeriö on avustanut Avartti-säätiön hanketta, jossa romani- ja pakolaisnuorten kasvua tuetaan nuorisotyön menetelmin. Hankkeen tuloksena paikallistasolle syntyy nuorten harrastustoimintaa tukevia toimintamalleja, jotka perustuvat toimijoiden verkostoyhteistyöhön. Säätiö kouluttaa kumppaneiden henkilöstöä ja vapaaehtoisia nuorten ohjaajiksi.

Kumppaneiden työntekijät ja vapaaehtoiset toimivat nuorten harrastustoiminnan koordinoijina ja ohjaajina ja hyödyntävät paikallisia mahdollisuuksia järjestämällä harrastuspaikkoja, joita voivat olla omat toiminnot tai koulujen kerhot, kuntien ja seurakuntien nuorisotoimet sekä liikuntaseurat ja järjestöt. Harrastuksissaan edistyneitä nuoria koulutetaan nuorten vertaisohjaajiksi.

– Kaikilla nuorilla taustastaan riippumatta pitäisi olla harrastus, jossa nuoret viihtyvät ja saavat olla oma itsensä. Tässä keskeistä on osaavan ohjaajan merkitys. Harrastuksissa opitaan uusia taitoja, saadaan ystäviä, kuulutaan yhteisöön, onnistutaan ja epäonnistutaan turvallisessa ympäristössä, ministeri sanoo.

Lisätietoja: liikunta-, urheilu- ja nuorisoministerin erityisavustaja Rosanna Blomster, p. 0295 330 337

https://okm.fi/-/ministeri-bergqvist-keskusteli-vahemmistotaustaisten-nuorten-kanssa-yhteisollisyydesta-ja-tulevaisuuden-nakymista

Jaa somessa:

Ota yhteyttä tai anna palautetta