Hyppää sisältöön

Avartti-toiminnan perusteet -koulutus

Järjestämme kaikille avoimen Avartti-toiminnan perusteet -verkkokoulutuksen keskiviikkona 5.5 ja tiistaina 11.5 klo 9-14.00. Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki Avartti-toiminnasta kiinnostuneet. Koulutus antaa valmiudet aloittaa toiminta omassa organisaatiossa.

Mikä Avartti? 

The International Award For Young People on kansainvälinen elämyspedagogiikkaan perustuva nuorten harrastusohjelma, josta Suomessa käytetään nimitystä Avartti. Ohjelma toimii 130 maassa ja vuosittain siihen osallistuu yli miljoona nuorta eri puolilla maailmaa. Avarttia voidaan käyttää työvälineenä nuoriso- ja kasvatustyötä tekevissä järjestöissä, kunnissa, seurakunnissa ja oppilaitoksissa. Usein Avartti soveltuu sellaisenaan jo olemassa olevaan toimintaan ja sen avulla voidaan luoda verkostoja eri toimijoiden välille. Avartissa ohjaajina voivat toimia esimerkiksi nuorisotyöntekijät, opettajat, vapaaehtoiset sekä eri lajien taitajat ja harrastajat.

Toiminnan ideana on tukea nuoren kokonaisvaltaista kasvua vaikuttamalla itsetunnon sekä tietojen ja taitojen kehittymiseen. Ohjelmassa nuori valitsee itselleen harrastuksen kolmesta osiosta: liikunnasta, taidosta ja vapaaehtoistoiminnasta. Sen lisäksi ohjelmaan kuuluu luonnossa tehtävä seikkailu, joka tehdään yhdessä ryhmän kanssa. Avartti koostuu kolmesta tasosta (pronssi, hopea ja kulta) ja ohjelmassa edettäessä vaatimustaso kasvaa. 

Avartin kautta jokainen nuori voi löytää omat vahvuutensa, jotka eivät välttämättä pääse esille perinteisessä luokkahuoneessa. Avartti soveltuu harrastuksena kaikille nuorille, sillä ohjelmassa jokainen voi asettaa omat tavoitteet eikä osallistujien saavutuksia vertailla keskenään. Avartin suoritettuaan nuorelle luovutetaan kansainvälisesti arvostettu ja tunnustettu todistus sekä suoritusmerkki.

Avartti ei ole järjestö tai yhdistys vaan se on tapa tehdä nuorisotyötä, joka perustuu olemassa olevien järjestöjen ja organisaatioiden yhteistyöhön. Periaatteena on, että nykyiset harrastustoimintaa järjestävät tahot verkostoituvat keskenään tarjoamalla nuorille mahdollisuuden osallistua vapaaehtoistoimintaan, taitoon, liikuntaan ja seikkailuun osana oman organisaationsa toimintaa. Suomalaiset nuoret voivat myös osallistua ohjelmaan ulkomailla – ja päinvastoin. 

Verkkokoulutus:

Avartti-säätiö järjestää toukokuussa ensimmäisen verkkokoulutuksen, joka on avoin kaikille nuorten kanssa toimiville tahoille. Koulutuksen tavoitteena on antaa tietoa Avartti-toiminnan periaatteista ja toimintamenetelmistä sekä antaa valmiudet toiminnan käynnistämiseen. Koulutuksessa käsitellään myös Avartin tekemistä etänä sekä koronapandemian tuomia joustoja ja muutoksia, joita ohjelmaan on tullut viimeisen vuoden aikana. 

Koulutus pidetään Zoom-alustalla keskiviikkona 5.5 ja tiistaina 11.5 klo 9-14. Koulutukseen kuuluu myös itsenäisesti suoritettava verkkomoduuli, jonka kesto on n. 1 tunti. Koulutuksen hinta on 120 euroa ja se sisältää etäkoulutuksen lisäksi Avartti-ohjaajaoppaan. Koulutuksesta saa todistuksen. Kouluttajina toimivat Ariela Tuikkanen ja Suvi Viljanen. 

Koulutuksen lisätiedot ja ilmoittautuminen.

Jaa somessa:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Jaa somessa:

Ota yhteyttä tai anna palautetta