Hyppää sisältöön

Erasmus+: Tutustumassa Irlantilaiseen Nuorisotyöhön

Osallistuimme hiljattain Erasmus+ Nuorisotyöntekijöiden liikkuvuus -hankkeeseen, jonka aikana syvensimme ymmärrystämme Irlantilaisesta nuorisotyöstä. Kaksi päivää Irlannissa tarjosivat meille mahdollisuuden tutustua Gaisce – The President’s Award -järjestöön, joka on yksi maan johtavista nuorisotyön toimijoista.

Saimme tilaisuuden uppoutua syvälle irlantilaisen nuorisotyön ytimeen, tutustumalla kumppanimme strategioihin, kumppanuusverkostoihin sekä erityisprojekteihin, kuten koulunuorisotyöhön ja nuorisovankilatoimintaan. Mieleen jäi varsinkin vierailu Dublinin haasteellisella alueella sijaitsevaan nuorisotaloon, jossa toimi työhönsä sitoutuneita ammattilaisia ja vapaaehtoisia.

Ryhmällämme oli myös kunnia vierailla Suomen Dublinin-suurlähetystössä. Suurlähettiläs Raili Lahnalampi tarjosi meille tilaisuuden keskustella ja verkostoitua laajemminkin paikallisen järjestökentän edustajien kanssa. Lähettiläs jakoi ryhmällemme näkemyksiään Suomen ja Irlannin välisestä yhteistyöstä.

Tämä vierailu oli arvokas askel kohti tiiviimpää yhteistyötä. Se on inspiroinut meitä tuomaan parhaat käytännöt kotiin ja suunnittelemaan uusia yhteistyöprojekteja, joilla on positiivinen vaikutus nuoriin.

Tämä kokemus on muistutus siitä, kuinka kansainvälinen yhteistyö voi tuoda uutta näkökulmaa, inspiraatiota ja työkaluja nuorisotyöhön, ja olemme innoissamme siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Jaa somessa:

Ota yhteyttä tai anna palautetta