Hyppää sisältöön

Avartti-ohjelma tunnetaan jatkossa Suomessa nimellä DofE-ohjelma

Avartti-ohjelma tunnetaan jatkossa Suomessa nimellä DofE-ohjelma. Avartti-ohjelma on toiminut Suomessa vuodesta 1999 lähtien ja vaikuttanut yli 10 000 nuoren elämään. Toimintamalli on ollut käytössä erilaisissa organisaatioissa ja tuhansia nuorisokasvatusalan työntekijöitä sekä vapaaehtoisia on koulutettu hyödyntämään ohjelmaa nuorten kohtaamisessa. Toimintaa Suomessa tukee Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Jatkossa Avartti tunnetaan Suomessa kansainvälisen brändin mukaisesti nimellä The Duke of Edinburgh’s International Award (DofE). DofE on maailmanlaajuisesti arvostettu ohjelma, joka innostaa 14-24-vuotiaita nuoria löytämään omat vahvuutensa ja suunnan tulevaisuuteen. Ohjelma toimii 130 maassa ja siihen osallistuu yli miljoona nuorta vuosittain. Ohjelman on perustanut vuonna 1956 Edinburghin herttua Prinssi Philip sekä saksalainen pedagogi Kurt Hahn.

Muutoksen taustalla on halu lisätä ohjelman tunnettavuutta ja kansainvälisyyttä. Nuorten saama todistus ohjelman tekemisestä saa oikean arvonsa, kun siitä käytetään kansainvälistä nimeä, joka tunnetaan ympäri maailman. Todistuksella voi avata ovia esimerkiksi kansainvälisiin korkeakouluihin ja myös työnantajien keskuudessa tunnettavuus paranee.

Avartti-säätiö jatkaa DofE-ohjelman hallinnointia Suomessa.

Jaa somessa:

Ota yhteyttä tai anna palautetta