Hyppää sisältöön

Avartti-leirillä Latviassa

Latvian Avartin järjestämä “Wind in the sails!” -leiri pidettiin Vecmuiža nimisessä vierasmajassa 11.-17.8.2018. Leirillä oli nuoria kuudesta eri maasta; Suomesta, Latviasta, Maltalta, Alankomaista, Turkista ja Iso-Britanniasta. Kultatason ryhmä oli kansainvälinen, mutta pronssitason leiriläiset olivat kaikki latvialaisia.
Suomesta leirille osallistui kaksi nuorta, sotkamolaiset Katri Määttä ja Viivi Heikkinen. Ohjaajaksi mukaan lähti Heta-Kaisa Huttunen.
Leirin aikana he suorittivat kultatason projektin. He järjestivät latvialaisille pronssitason leiriläisille ohjelmaa iltaisin. Leiriin kuului myös yhden yön vaellus Latvian rannikkoa pitkin. Nuoret kävivät leirin aikana myös tekemässä vapaaehtoistoimintaa läheisessä kylässä. Valittavana oli monia vaihtoehtoja, mm. veneen siivous, kukkien ja pensaiden istutus, vierailu vanhainkodissa ja rannan siivous.
Nuoret oppivat leirin aikana monia hyödyllisiä taitoja. Kommunikointi tapahtui koko leirin ajan englanniksi kansainvälisen ryhmän kanssa. Leirillä oppi vuorovaikutustaitojen lisäksi itsensä ilmaisemista. Kultatason ryhmä sai leirillä myös mahdollisuuden esitellä omia kulttuureitaan. Suomalaiset nuoret esittelivät heille pesäpallon perusteita, suomalaisia pelejä ja herkkuja Suomesta. Latvialaiset leiriläiset pitivät paljon uusiin kulttuureihin tutustumisesta ja kultatason suorittajien tapaamisesta.
“Leirillä parasta oli uusien ihmisten tapaaminen ja tutustuminen uusiin kulttuureihin. Englanniksi puhuminen tuotti aluksi hankaluuksia, mutta leirin lopussa se onnistui jo hyvin. Kultatason porukka oli todella hyvä ja tulimme hyvin juttuun. Leiriläiset olivat mukavia ja osaan olemme pitäneet myös leirin jälkeen yhteyttä. Unohtumaton kokemus!” kertovat sotkamolaiset nuoret.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Jaa somessa:

Ota yhteyttä tai anna palautetta