Hyppää sisältöön

Avartin kansainvälinen leiri kuumissa olosuhteissa Sloveniassa

Slovenian Avartin isännöimä Avartti-leiri toteutettiin kuumissa olosuhteissa 29.7.-11.8. Lämpötila kohosi pahimmillaan lähemmäksi +40 astetta. Leiriin osallistui nuoria Sloveniasta, Suomesta, Alankomaista, Liettuasta, Latviasta ja Tshekistä.

Suomesta leirille osallistuivat sotkamolaiset Ella Sirviö, Henna Kärkkäinen, Petra Kähkönen, Jesse Määttä ja Nikke Heikkinen. Ohjaajina toimivat Salla-Mari Koistinen ja Heta-Kaisa Huttunen.

Leirin aikana nuorilla oli mahdollisuus tehdä Avartin retkiosuus vaelluksena. Oman haasteensa retken tekemiseen toi kova kuumuus, jolloin vesihuollon merkitys korostui. Nuoret toteuttivat vaelluksensa sekaryhmissä, jolloin joutui kommunikoimaan vieraalla kielellä. ”Karttojen osalta täytyy mainita, että kartoissa oli virheitä ja ne eivät olleet aivan tarkimmasta päästä. Kukaan ei kuitenkaan eksynyt, kun reitit olivat melko hyvin merkattuja,” toteaa ohjaajana toiminut Salla-Mari.

”Meillä oli tosi hyvä tiimi täältä Sotkamosta ja aivan huippuohjaajat Sallis ja Heta. Kyllä voisin lähteä leirille uudelleenkin. Tätä reissua ei ainakaan hetkessä unohda” summaa leiriin osallistunut Petra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Jaa somessa:

Ota yhteyttä tai anna palautetta