Hyppää sisältöön

Avartille lisäresursseja monikulttuuriseen toimintaan

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Avartti-säätiölle valtionavustusta hankkeeseen, jonka tavoitteena on edistää nuorten turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien kotoutumista nuorisotyön toimintamenetelmien avulla. Hanke alkaa syksyllä 2017 ja päättyy syksyllä 2019.
Hankkeen toimintamenetelminä käytetään elämyspedagogiikkaan perustuvia ohjelmallisen nuorisotyön menetelmiä. Avartti on suunnattu 14-24-vuotiaille ja Pilotti 10-14-vuotiaille. Molempien tavoitteena on tukea nuorisotyön ja harrastamisen kautta nuoren kasvua ja kehitystä aktiiviseksi kansalaiseksi sekä auttaa häntä tunnistamaan voimavarojaan.
Avartti ja Pilotti sopivat hyvin työmenetelmiksi toimittaessa monikulttuurisissa ympäristöissä. Ensimmäiset maahanmuuttajataustaiset nuoret tulivat Avartin kautta harrastustoiminnan pariin jo 15-vuotta sitten. Vuosien varrella monet nuoret ovat löytäneet Avartin avulla mieleisiä harrastuksia sekä saaneet kantasuomalaisia ystäviä. Avartti on tukenut heitä myös omissa opiskelupaikka- ja uravalinnoissaan.
Nyt alkavassa hankkeessa juurrutetaan Avartti- ja Pilotti-toimintaa Jyväskylässä, Mikkelissä, Kouvolassa ja Kajaanissa. Toimintaa tullaan laajentamaan myös uusille suomen- ja ruotsinkielisille paikkakunnille. Toimijoina voivat olla esimerkiksi paikalliset nuorisopalvelut, järjestöt, oppilaitokset, vastaanottokeskukset, ryhmäkodit ja seurakunnat. Toiminnasta kiinnostuneiden yhteisöjen kannattaa olla yhteydessä Avartti-toimistoon.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Jaa somessa:

Ota yhteyttä tai anna palautetta