Hyppää sisältöön

Alumnitoimintaa Suomessa ja maailmalla 

Avartin alumnitoiminta yhdistää nykyisiä ja entisiä Avartti-ohjelman pronssi-, hopea- ja kultatason tehneitä. Alumnitoiminta mahdollistaa verkostoitumisen muiden Suomen alumnien lisäksi myös kansainvälisten alumnien kanssa. Alumnitoiminnassa voi olla mukana monella tavalla – suunnitella ja järjestää tapahtumia tai vaikka vain kirjautua kansainväliselle Avartti Alumnien verkkoalustalle.

Alumnitoiminta on luonnollinen jatkumo Avartti-polulle 

Jassin Rezai toimii Suomen alumnina ja kertoo tässä omasta Avarttipolustaan: 

“Olen muuttanut Suomeen vuonna 2001, ja ollut Avartin toiminnassa mukana vuodesta 2002 lähtien. Olen suorittanut Avartti-ohjelman kaikki tasot, joiden avulla olen oppinut mm. suomen kieltä, luonnossa toimimista sekä uusia liikuntalajeja. Maahanmuuttajataustaisena koin löytäväni Avartin avulla oman paikkani Suomessa. Alumnitoiminta on minulle luonteikas tapa jatkaa omaa Avarttipolkuani ja olla Avartin toiminnassa mukana.” 

Alumnitoiminnalla halutaan antaa mahdollisuus alumneille verkostoitumiseen ja yhteydenpitoon sekä kokemuksien ja oman osaamisen jakamiseen muiden alumnien kanssa.  Alumnit voivat järjestää erilaisia tapahtumia ja tempauksia sekä samalla päästä tutustumaan muihin Avartti-ohjelman osallistujiin. Alumnina voit kertoa omia tarinoita sekä toimia vertaistukena Avartti-ohjelmaa suorittaville nuorille. Alumnina kuulut Avartin yhteisöön, joka mahdollistaa luomaan verkostoa ympäri Suomea.  

”On iso etu itselleen ja työelämänkin kannalta kuulua Avartin kaltaiseen yhteisöön ja eri verkostoihin.” 

Jassin Rezai

Verkostoituminen tarjoaa paljon mahdollisuuksia 

Alumnitoiminta mahdollistaa tiedon jakamisen kansainvälisen alumniverkoston kesken. Voit hyödyntää omaa tietoasi ja osaamistasi jakamalla sen muiden kanssa sekä hyödyt verkoston tarjoamasta tiedosta itse. Verkoston kautta voidaan jakaa tietoa eri puolilla maailmaa olevista työmahdollisuuksista, vapaaehtoistoiminnasta ja harjoitteluista.  

Jos olet itse yksi Avartin pronssi-, hopea- tai kultatason suorittaneista ja haluat tulla mukaan Avartin Alumnitoimintaan, voit nyt jo halutessasi liittyä kansainväliselle alumniportaalille Global Award Alumni Network  ja tutustua millaista Avartin alumnitoiminta on muualla.

“Haluamme tuoda alumnitoiminnan mahdollisuudet osaksi Suomen Avartti-toimintaa. Toivotan kaikki Avartin tehneet mukaan Suomen alumnitoimintaan”, kertoo Avartin ohjelmakoordinaattorina toimiva Suvi Viljanen.  

Lisätietoja alumnitoiminnasta antaa: Suvi Viljanen.  

Kirjoittajat:

Iina Hentilä ja Iisa Metsälinna  

Humakin yhteisöpedagogiopiskelijat  

Jaa somessa:

Ota yhteyttä tai anna palautetta